Centar za prevenciju otpada od hrane

            Centar za prevenciju otpada od hrane (CEPOH), je nevladina stručno-znanstvena ustanova koja potiče i promovira održivo gospodarenje otpadom od hrane kroz edukaciju i primjenu znanstvenih otkrića kao i praktičnih znanja kroz razmjenu iskustava i zajedničkih aktivnosti sa sudionicima na području upravljanja otpadom od hrane prema smjernicama europske okolišne i gospodarske politike, obrazovanja građana kao potrošača, poticanje racionalnog i učinkovitog upravljanja sirovinama i materijalima, izgradnje ekološki održivog gospodarstva na načelima kružne ekonomije i dostizanja zakonski uređene zaštite okoliša. Njihove glavne aktivnosti su pripremanje tiskanih materijala, brošura o otpadu od hrane, organiziranje i provođenje edukativnih sadržaja i radionica za građane, organiziranje znanstvenih i stručnih skupova, izrada studija i analiza, te savjetovanje o održivom gospodarenju otpadom posebice od hrane. Ova organizacija je je jako korisna jer omogućuje građanima da postanu svjesniji koliko zagađujemo okoliš kada bacamo velike količine hrane. Istražujući ovu organizaciju pronašla sam mnogo savjeta kako smanjiti otpad od hrane ili što učiniti sa viškom hrane za vrijeme božićnih blagdana, kada se koriste velike količine hrane.


The Center for Food Waste Prevention (CEPOH) is a non-governmental professional and scientific institution that encourages and promotes sustainable food waste management through education and application of scientific discoveries and practical knowledge through exchange of experiences and joint activities with participants in food waste management. guidelines for European environmental and economic policy, educating citizens as consumers, promoting rational and efficient management of raw materials, building an environmentally sustainable economy based on the principles of the circular economy and achieving legally regulated environmental protection. Their main activities are preparation of printed materials, brochures on food waste, organization and implementation of educational content and workshops for citizens, organization of scientific and professional conferences, studies and analysis, and advice on sustainable waste management, especially food. This organization is very useful because it allows citizens to become more aware of how much we pollute the environment when we throw away large amounts of food. Researching this organization I found a lot of tips on how to reduce food waste or what to do with excess food during the Christmas holidays, when large amounts of food are used.



        

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Meet volunteer Petra!

Khalilovo iskustvo- Rovinj